Meidän Lehtojärven visiitti jäi sitten paljon lyhyemmäksi mitä oli tarkoitus...

Maanantaina Piiku aloitti oksentamisen. Oksennus oli sellaista kellertävää vaahtoa jossa oli heinätuppoja mukana. Piiku kuitenkin söi ja joi ihan normaalisti, joten ajattelin sen olevan vain sellaista ohimenevää, normaalia oksentelua jos se olis vaikka syöny jotain sopimatonta metsälenkillä. Tiistai oli paljon parempi, Pii ei enää oksennellut juuri ollenkaan, ruoka ja vesi mastui samalla tavalla kuin normaalisti. Lenkillä se oli vähän vaisumpi kuin normaalisti, mutta ajattelin sen johtuvan lämpimästä päivästä ja kun se oli vähän huonovointinen. Tiistaina soitettiin eläinlääkärille, joka oli sitä mieltä, että Piitä vain tarkkaillaan toistaiseksi. Käskettiin kuitenkin tuoda Piiku heti vastaanotolle jos se lopettaisi syömisen tai juomisen. Keskiviikkona kun oltiin lähdössä Lehtojärvelle Piiku oli jo aika pirteä, Katilta saamien homeopaattisten ansiosta.

Eilen se sitten alkoi. Aamulla Jouni huomasi, että Piiku oksentaa samantien kaikki vedet pois mitä se juo eikä ruokakaan enää maistunut. Isä ja Jouni lähtivät viemään Piikun sitten eläinlääkäriin. Piikun vatsa ultrattiin, siitä otettiin röntgenkuvia ja verikokeita. Ainoat muutokset olivat aavistuksen koholla olevat maksa-arvot (kuulemma yleistä vanhoilla koirilla) ja joku harmaa alue ruokatorvessa. Ruokatorvi letkutettiin, mutta sieltä ei löytynyt mitään, letku meni hyvin läpi. Tällä hetkellä epäillään, että Piikulla on ruokatoven laajentuma.

Tätä kirjoittaessani Piiku on ollut kotona noin 20 tuntia. Illalla Piiku oksenteli vielä vähän, nyt ainoastaan köhii välillä ja oksentaa satunnaisesti sellaista läpinäkyvää limaa (se on todennäköisesti limaa, jota kertyy laajentuneeseen kohtaan). Annettiin illalla ja tänä aamuna sille Antepsiinia ruiskulla. Yö meni hyvin, ainoastaan se ei kauhean hyvin olisi viihtynyt sisällä kun on niin paksu turkki. Vettä Piiku juo mielellään, vielä en ole yrittänyt ruokkia. Muuten on melko väsyneen oloinen (ell:n luona se rauhoitettiin turkimuksia varten) ja nukkuu paljon.

Nyt käydään hakemassa eläinlääkäriltä antibioottia ja seuraillaan Piikun vointia. Toivotaan parasta.

******

(27.6 klo 19.20) Ei oikeastaan mitään uutta. Piiku juo edelleen hyvin (veteen ollaan lisätty Nutrisalia, ehkä aavistuksen pirteämpi) ja ruoka ei vain tahdo pysyä sisällä. Syö kyllä kun tarjoan sille maustamatonta kanaa tai froliccia, mutta tulee ulos noin tunnin päästä. Yrittää kuitenkin syödä, mikä on tässä vaiheessa positiivista. Vettä ei oksenna ja juo onneksi niin hyvin, ettei pelkoa kuivumisesta ole. Lääkkeet on pysyny hyvin sisällä.