Tänään oltiin Tamin kanssa Mika Moilasen agilitykoulutuksessa.  Vaikka kotiin tullessa sekä koira että ohjaaja olivat aivan litimärkiä niin kyllä kannatti palella ja kastua:)

Aluksi pelkäsin, että pitkän tauon jälkeen koira ei toimi ollenkaan (taukoahan meillä on ollut siksi, että multa repesi nivelsiteet polvesta viime helmikuussa ja sen takia ei olla harjoiteltu). Ajattelin, että se kuitenkin jää vain nuuhkimaan ja syömään kentälle tippuneet herkut eikä tee mitään. Mutta olin väärässä. Vauhtia löytyi ja tamimaiseen tapaan osa energiasta suunnattiin omistajan pahoinpitelemiseen ja täällä ollaan ilta teippailtu haavoja;)

Kuitenkin itse treeneihin. Ensiksi oli esteitä laitettu ympäri kenttää ja piti 45 sekunnin aikana tehdä mitä esteitä siinä nyt halusikin. Kerrankin kun sai itse päättää mitä esteitä tekee ja missä järjesteyksessä niin se olikin yllättävän vaikeeta;) Tässä Tami olikin vähän kummallinen. Se jäi ensimmäisen esteen jälkeen nuuhkimaan hetkeksi ja oli jotenkin oudon vaisu radalla. Kohta teimme kuitenkin samankaltaisen improvisaatio treenin uudestaan ja Tamin äskeisestä kummalisuudesta ei ollut tietoakaan.. Aika jännä..

Tämän jälkeen tehtiin kunnollinen pätkä mikä oli mun mielestä aika haastava. Tami kuitenkin teki hyvin töitä, mutta ohjaaja meinasi kuolla radalle. Siis hei, ei MULLA ole huono kunto tää johtuu vaan siitä, että kun kentän pohja oli sateen jäljiltä kuin juoksuhiekkaa ja vasta saanu tuon polven kanssa juoksuluvankin;D

Sitten mentiin pariksi tunniksi kotiin lepäämään ja sulattelemaan oppeja. Sitten vielä tunniksi Mikan oppiin. Tami oli jotenkin aivan tosi paljon parempi ja teki töitä niin upeesti! Mika keksi myös miten se saadaan tekemään töitä vielä paremmin: nimittäin pallolla. Tami lähti jopa Mikan kanssa tekemään rataa kun sillä oli pallo kädessä! Se ei ole ikinä lähteny muitten mukaan tekemään töitä paitsi mun ja sitten Jonnan. Koko koirasta löytyi aivan uusi vaihde kun se sai pallon palkaksi.

Mika lopuksi kehui, että Tamissa on potenttiaalia vaikka ja kuinka paljon. Lisäksi saatiin myös kehuja siitä, että me ollaan Tamin kanssa hyvä pari yhdessä:)

Mitäs sitten opin tältä päivältä? Ainakin sen, että kun koiran osaa motivoida oikealla tavalla (Tamin tapauksessa pallo) niin sen saa tekemään ihmeitä. Lähtöönkin saatiin uusia vinkkejä ja ne toimi! Mie olen sitten niin tyytyväinen tähän päivään, nyt sai paljon uutta motivaatiota treenata:)