Tänään Riikan kanssa menimme VR:än kentälle treenaamaan näyttelyitä. Mulla oli molemmat pojat mukana, ajatuksena, että näyttelytreenien jälkeen Laura tulee koutsaamaan minua ja Tamia ja sitten ottaa Riimistä kuvia. 

Kentällä oli aivan hirvittävän lämmin vaikka välillä satoikin hirvittävän isoja sadepisaroita. Saaga meni hyvin kuumaan ilmaan nähden. Nyt sain Saagan liikkumaan sen maksiminopeudellakin ilman, että se näykki mua koko ajan jalasta. Se seisoikin tosi hienosti sekä maassa että pöydällä, on se sitten niin reipas mun pikku prinsessa:)

Sitten niihin Tamin agilitytreeneihin. Nyt kun kerrankin sekä mulla,että Lauralla oli avain kömmättiin (siellä säilytetään meidän putkia ja kisaesteitä ym)  niin eipäs meillä tietenkään ollut minkäänlaista treeniä mukana;) Ja sitä paitsi ei edes käytetty putkia, että se siitä avaimen hyödyllisyydestä;D No, sovellettiin sitten kentällä olleista esteistä sellainen treeni mitä mie ja Tami tarvitaan (siellä oli mm. välistävetoja, takanaleikauksia, etenemistä..). Treenit meni tosi hienosti, vaikka Tami oli ollut boxissa melkeen tunnin ennen treeniä. Kuten arvata saattaa se oli hieman kierroksilla, mutta silti se oli rauhallinen. Lähtöön jätöt pelas tänään loistavasti! 

Emme kuitenkaan selvinneet treeneistä ilman ongelmia. Ensimmäisenä ongelmista tuli esiin puomi. Tai siis se otti kontaktit, mutta puomilta eteneminen osoittautui ongelmaksi. Siis puomin jälkeen oli suora, jossa oli kaksi hyppyä. Tamin kanssa on uudet kontaktit vielä työn alla niin nyt päätin, että mennään vanhoilla kontakteilla tämä kisakausi loppuun ja sitten ensi vuodeksi opetan uudet kontaktit. Ja meidän nykyiset kontaktithan on sellaiset, että käsken koiran pysähtymään ennen kontaktipintaa ja siitä ohjaan kädellä kontaktille (joo, ei kauheen hyvä ratkaisu, mutta jotakin oli keksittävä niille kontaktivirheille ja tämä toimi). Nyt kuitenkin Laura pani merkille, että Tami kääntyy niin hirveesti tässä muhun päin kun käsken sen pysähtyä (mietittyäni tätä miksi se tekee niin tulin siihen tulokseen, että se juontaa juurensa niihin aikoihin kun se loikki kontakteja sen takia, että sen piti kääntyä puremaan mua sillä alastulolla), että se ei tavallaan pystyny etenemään silleen loogisesti suoraan... Tai siis..Siis kettu vie, en mie osaa selittää, toivottavasti ymmärrätte tai Laura osaatko selittää paremmin?;) Saatiin kuitenkin se toimimaan niin, että mie pysäytin sen suunnilleen siihen kontaktipinnan rajalle ja etenin vähän matkaa ennen kun vapautin koiran.

Toinen ongelma: tiedän, että Tami ei kuuntele niin kauheesti mun ääntä vaan lukee enemmän vartalon liikkeitä.. jos mie kerta tiedän sen niin miksi mie en tee niin? Eli vartalo ohjauksessa oli toinen ongelma. Kun mun piti saada Tami kääntymään 90 astetta pituudelle niin rääkyin siinä vain pituutta enkä ohjannut ollenkaan. Sitten kun mie ohjaan niin mie menen koiran tielle (yhdessä valssissa jätin renkaan itseni taakse ja koiralle ei jäänyt tilaa hypätä)..

Kokonaisuudessa treeniin ollaan tosi tyytyväisiä, kuumasta ilmasta huolimatta Tami työskenteli hyvin. Mun pitäs vaan pystyä keskittymään rataan eikä häslätä muuta. Tami kuitenkin jaksoi naurattaa meitä loppuun;) Tamin pravuuritemppu on "pupu" ja lopussa kun käskin sitä istumaan niin herra tekee "pupun" ja voi että me naurettiin. Varsinkin siinä vaiheessa kun se istui niin ties kuinka kauan aikaa ja sitten teki sitä koko ajan.. 

Riimin kanssa onnistuttiin eilen kävelemään taluttimessa 20 metriä!:) No, naapurin miehen mielestä se kuulosti vähän siltä kun mie yrittäisin saada kilpikonnan kävelemään maratoonin (sitä piti kehua koko ajan).. Tänään sitten remmissä kävely sujui kuin vanhalta tekijältä:)

Laura otti myös Riimistä poseerauskuvan ja kakaralla oli taas vähän virtaa.. Kiitokset Lauralle kuvista!:) Ensiki kuitenkin Tamin käsitys lähdöstä;)

767446.jpg

"Ai istu!Kelpaako näin?"

767459.jpg

Riimin poseeraukset ja nämä on sitten parhaat palat :D (Riimi on sitten märkä kun se nukku sateessa;)):

767469.jpg     

767474.jpg

767479.jpg

767504.jpg

Riimin vauhdikas luoksetulo:)

767506.jpg

Sitten loppuun tiedotan, että olen menossa Katille hoitamaan koiria viikonloppuna ja siellä ei kännykkä kuulu. Eli jos uskot, että viikonlopun aikana voi tulla mulle tärkeetä asiaa niin laita viestiä niin annan numeron mikä kuuluu. Palaamme sitten taas maanantaina:)