Pahoittelen, että olen pitänyt teitä pimennossa meidän kuulumisista näinkin pitkän ajan, mutta tässä nyt on ollut kaiken maailman hässäkkää niin en ole kauheesti kerenny koneen ääressä istumaan. Kauheastihan me ei olla nyt keretty mitään erikoista tekemään kun mulla on ollu koeviikko ja nyt vaihdoin tilapäisesti koulua. Tässä kuitenkin tärkeimmät kuulumiset.

Tamin kanssa oltiin maaliskuun viimeisenä viikonloppuna kisaamassa agia Oulussa, kakkosille oli tarjolla kolme rataa lauantaina. Radat tuomaroi Jarmo Jämsä ja tuomariharjoittelijana oli Jari Tienhaara.

Ensimmäinen c-kisa oli hyppyrata, joka näytti mun mielestä ihan hirveeltä ennen rataantutustumista. Sitten kun pääsin tutustumaan niin ei se enää ollu niin kauhee, mutta siellä oli pari haastavampaa pyöritystä ja esteet oli melko lähellä toisiaan, joten ohjauksessa sai olla tarkkana! Lähtöön Tami jäi pienen protestoinnin jälkeen, mutta oli kuulemma varastanut aika törkeesti ennen mun käskyä. Eli nyt jatkamme tehostetusti lähtötreenejä. Rata oli melko sujuva (ainoa stoppi taisi tulla kun Tami jäi perus takanakierrossa empimään kun putki houkutteli takana), mutta päällimmäisenä radalta jäi tunne, että vitsit oli mukava mennä Tamin kans! Ja toi tunne oli kyllä kaikessa parasta:) Radalta tuloksena 0, alitettiin tiukka ihanneaika n 4 sekunnilla ja sij. 2!! JIPPII! Nyt on meillä eka nousunolla plakkarissa ja omistaja näyttää vieläkin tältä :))))))))))

Toinen rata oli agirata, josta en muista oikeestaan mitään. Tämä johtuu ihan siitä, että Tamin kans tuntu niin loistavalta mennä. Tai siis se eteni tosi hyvin ja mie olin siitä tosi ihmeissäni. Välillä tuntui, että juoksin ihan miten sattuu kun Tami oli välillä aika paljon edellä (Tamiksi) ja kun normaalisti sille saa näyttää niin tarkasti esteet. Lähdössä Tami tuli päin ensimmäistä rimaa ja siitä 5 ja sij 2.

Kolmatta rataa meidän ei olis edes kannattanut startata. Kello oli jo tosi paljon kun kisat oli yli tunnin myöhässä ja mie olin ihan poikki, mutta päätin kuitenkin startata kun oltiin sinne asti tultu. Ite kämmäsin sitten jo rataantutustumisessa: jäin ajatuksissani hiomaan yhtä vaikeata kohtaa radan keskeltä, enkä tajunnut tutustua kunnolla loppuun. Lähdettiin tietenkin ekana joten ei ollut edes mahdollisuutta katsoa miten se loppu menee. Siis miten fiksua multa ja miekö väitin, että olin muka Pääsiäisen kisoista oppinu jotakin?! No, lähdössä Tami oli ihan sika, ensin vaan haukku sitten kun rauhottui meni käskystä maahan > otin pannan pois ja sinä samana hetkenä se oli jo livistää ekalle esteelle. Sain kuitenkin sitä niskasta kiinni ja palautin takasin. Sitten pysyi hyvin. Alku oli ihan ok, kunnes mie teen ihan tyhmän ohjausvirheen ja Tami ajautui hypyn ohi. Siitä eteenpäin loppu rata oli ihan sähellystä: Tami pyöri edessä, ei edennyt enää ollenkaan. Se oli kun suoraan meidän viime kesän hirveiltä radoilta missä Tami vaan roikkuu mun hihassa kiinni.. Muuten loppuradalla ei virheitä joten tästäkin tulokseksi 5, vaikka ihan ansaitusti olis voinu muutaman kiellon radalta vielä antaa. niin kauheeta se oli.

Olin taas tosi tyytyväinen lähtöihin! Alkaa nyt näkyä valoa tunnelin päässä :) Ja tosi tyytyväinen olin myös itseeni siinä mielessä, että normaalisti mie olen ihan kauhea kisajännittäjä ja nyt en jännittäny melkeen ollenkaan! Ja lähdöissäkin olin niin äärimmäisen rauhallinen vaikka Tami ei meinannutkaan jäädä heti. Muuten ainakin kaksi ekaa rataa oli tosi hyviä, kolmannen pistän väsymyksen piikkiin ;) Nyt sitten mietitään treenejä ja odotellaan, että kenttä sulaa ja jatketaan sitten kunnolla treenaamista.

Oli myös tosi mukava nähdä Tamin jälkikasvua ihan livenä, kiitos Anneli ja Sonja kun toitte lapset näytille! :) Paikalla oli myös Elina kera Tiivin, oli myös mukava nähdä kun edellisestä tapaamisesta oli niin "kauan" ;) Riimi oli myös mukana Tamin henkisenä tukena, kakara osas käyttäytyä ihan kivasti eikä saanu mitään sen kummempaa kohtausta hevosista vaikkei niitä ole ennen nähnytkään. 

Muuten ollaan Riimin kanssa harjoiteltu tosi ahkerasti tokoa, meillä kun on tähtäimessä agilityn alkeiskurssin hallittavuustesti ensi kuussa. Paikalllaolossa, joka on ollu meille se vaikein juttu, se pysyy jo aika kauan lyhyellä matkalla. Agilityäkin ollaan jonkun verran harjoiteltu tai siis lähinnä puomin kontaktia, yritän hyödyntää sitä kun puomi on kisojen jälkeen palasina kentällä  ;) Ollaan otettu myös etenemistä ja kaikkea muuta pientä. Ihan hyvällä mallilla meidän tokoilu on tällä hetkellä :)