Tamin kanssa siis kisaamassa Keminmaassa kaksi kisaa. Tuomarina Katarina Virkkala ja tuomariharjoittelijana Mika Moilanen. Kauheasti en nyt ehdi ratoja analysoimaan (niin kun pitäs oikeesti lukea filosofiaa...), mutta kirjataan nyt ylös ratojen suurimmat virheet.

Eka kisa oli agilityrata, melko suoraviivainen ei paljoakaan pahoja kohtia. Molemmille radoille lähdettiin asenteella, että en anna Tamin hyppiä mun silmille lähdössä. Tällä radalla lähtö oli hyvä, taisi jäädä toisella käskyllä. Alun se meni tosi hyvin aina kepeille saakka: meni oikeen sisään, mutta lopetti pujottelun sen jälkeen. Nauhalta selvisi syy tähän: olin nimittäin jostkin kumman syystä vapauttanut sen -> tuli pois kun luuli tehneensä jotakin väärin. Tässä vaiheessa ite aikalailla luovutin, kun ei ollu enää mahiksia nollaan.. Toinen virhe tuli siitä kun itellä oli vähän esteet hukassa ja valssasin Tamin eteen -> alkoi komentamaan  -> kielto. Lopussa otettiin sitten hylky kun en käskyttänyt tarpeeksi tiukasti (lue: juuri ollenkaan) ja Tami karkasi väärälle esteelle. Ratana muuten ihan ok.

Toinen rata oli sitten vähän haastavampi. Siinä heti alussa oli vaativa pyöritys, missä taisi tulla melkeen kaikki hylyt. Tami oli lähdössä ihan liian kierroksilla, ei kuunnellut yhtään enkä saanu siihen oikeen mitään otetta. Lähdössä jouduin komentamaan sitä kauan ennen kun se jäi maahan. Varmaan tästä johtui sitten se, että koko rata meni aikalailla pieleen. Tami räiski aivan täysillä esteitä päin: mm. renkaan silleen, että se meni sen oikeen, mutta hyppäsi liikaa vasempaan reunaan ja kolahti siihen aika pahasti (tämän näin vasta videolta, kun olin itse jo edellä, ei kuitenkaan käyny mitään) ja rysäytti aika nätisti muurin alas.. Keppien alussa taas komentamista ja meni väärin sisään -> otin pois, mutta lähti pujottelemaan takasinpäin. Tästä olis vissiin pitäny tulla hylky, mutta me ei sitä ainakaan saatu, tulos oli 10 vp ja yliaikaa..

Varmaan sitten ihmettelette miksi otsikon nimi on Tami pieni pyörii? No, Tami pyöri molemmilla radoilla ihan hulluna. En tajua mistä se on keksiny, että jos tulee sellainen töks-kohta niin pitää pyöriä kolme kertaa vastapäivään ennen kun voi jatkaa matkaa?! Ehkä tämä on taas näitä Tamin omituisuuksia, joihin emme koskaan saa vastausta.. En kauhean tyytyväinen ollut noihin ratoihin just tuon pyörimisen takia ja mihin h*lvettiin meidän varmat keppien aloitukset on kadonnu!? Nyt kyllä painumme nurkaan miettimään miten tästä jatketaan.. Tosin ei meillä ollu kyllä mitkään ihanne lähtökohdatkaan näihin kisoihin: mulla nimittäin kurkku kipeänä ja ääni melkeen kokonaan lähteny, kotiin tullessa oli vähän kuumettakin..

Kiitokset Jonnalle ja Asgeirille kyydista ja mukavasta matkaseurasta! :) Onneksi me löydettiin sieltä Keminmaasta pois - joskin hieman omalla tyylillä ;)