Tänään vietettiin mielenkiintoinen päivä Rovaniemen luonnetestissä. Olin ensimmäistä kertaa luonnetestissä koiran kanssa (ja eilen kävin katsomassa paikan päällä luonnetestejä ensimmäistä kertaa) ja oli kyllä mukavaa, täytyy käydä katsomassa useammin kun tulee tähän lähelle.

Tässä pisteet osa-alueittain, tuomareina toimivat siis Jorma Lankinen ja Maarit Salla.

Toimintakyky +1 (kohtuullinen)

Terävyys +3 (kohtuullinen ilman jäljelle jäävää hyökkäyshalua)

Puolustushalu +1 (pieni)

Taisteluhalu +2 (kohtuullinen)

Hermorakenne +1 (hieman rauhaton)

Tempperamentti +3 (vilkas)

Kovuus +1 (hieman pehmeä)

Luoksepäästävyys +3 (hyväntahtoinen, luoksepäästävä, avoin)

Laukauspelottomuus: Laukausvarma

Loppupisteet: +172

Testi meni mun mielestä kivasti ja sieltä tuli aikalailla sellaista mitä odotinkin. Ainoastaan leikissä Tami ei syttynyt niin kuin normaalisti (yleensä se repii enemmän raivona) ja positiivinen yllätys oli se, että Tami oli laukasuvarma! En nimittäin tiennyt yhtään miten se käyttäytyisi ampumiseen. Tamille ei ole nimittäin ikinä ammuttu ja ainoat paukut se on kuullu kun asutaan tässä hirven metsästysalueen lähellä. Ainoa mikä toimi Tamin "jarruna" oli hienoinen pehmeys, mutta toinen tuomareista taisi todetakin siihen, että "luojan kiitos". Tami käveli koko testin häntä kippurassa eikä mikään saanut sitä laskemaan häntäänsä Hymy Testin jälkeen näytti siltä, että Tami olisi voinut mennä testiradalle vaikka toisenkin kerran.

Tuomarien kommentit oli myöskin kivoja, Lankinen piti ainakin Tamista aivan erityisesti. Totesi, että Tami olisi varmasti todella hyvä paimen ja näillä ominaisuuksilla todella hyvä agilitykoira. Niinhän se onkin.. Silmänisku

(Ainiin, asiasta kukkaruukkuun: KIITOS kaikille, jotka on tsempannu mua tuon polven leikkausjutun kanssa! Tiistaina menen leikkaukseen, laitan jotakin väliaika tietoa kun olen vähän toipunut!)