Tänä viikonloppuna siis kisattiin kotikisoissa, pitkän kisatauon ja vähän treenatun kesän jälkeen. Kaikki radat tuomaroi Markku Vuorinen. Radat olivat tosi kivoja, joissa oli sopivan verran haastetta. Lähtö asetelmat kisaan olivat hieman normaalista poikkeavat: Tami oli ollu viikon reissussa ilman minua ja mulla vähän jänskätti, että miten se sitten toimii kun tyyliin suoraan autosta vien radalle. (Radat on nyt siinä järjestyksessä missä me ne suoritettiin)

B-kisa (hyppäri): Rata oli mukava, siinä edettiin välillä pitkiä suoria ja meille uutena sarjaeste oli silleen, että kolme hyppyä peräkkäin ja niiden välillä oli kaksi metriä. Sarjaesteen vuoksi rataantutustuminen oli silleen, että kaikki säkäluokat tutustu rataan erikseen. Medien ja maxien rataantutustumisen aikana kerkesin Tamin rauhoitella silleen mukavasti, että se jopa makoili hetken rauhassa ennen radalle menoa! Lähtökin onnistui sitten ihan ok, ei jääny ekalla käskyllä, mutta seurautettuani sitä hetken lähtöalueella se jäi siihen kiltisti istumaan. Rata alkoi hienosti ja sarjaesteessäkään ei ollu mitään ongelmaa, mutta sitten: aloin Tamille näyttämään kepin aloitusta (jälkeenpäin tämä mietityttää kun koira hakee itse keppien alun..), työnsin kuitenkin sitä liikaa siihen väliin ja sitä se ei kestäny -> hyökkäsi käteen kiinni. Tästä kuitenkin selvittiin kun sain Tamin hieukan rauhoittumaan  ja otin vähän taaksepäin ja lähetin uudestaan. Radan loppuosassa Tami meinasi tulla yhden hypyn ohi kun lähdin vetämään liikaa, mutta sain kuitenkin korjattua sen ilman virhepisteitä. Radalta tuloksena siis 5vp ja ihanneaika alittui -7 sekunttia ja voitettiin rata ylivoimaisesti. Tähän rataan ollaan tosi tyytyväisiä, se meni melkeen nappiin:)

A-kisa (agilityrata): Tämä rata olikin sitten vähän haastavampi, siinä oli muutama tosi vaikee kohta, joita en oikeen radalle mentäessä tiennyt miten ohjata. Tein kuitenkin jonkinlaisen suunnitelman, enkä menny "improvisaatiolla" niinkuin joskus vaikeissa kohdissa. Lähdössä Tami vähän riehu, sain sen kuitenkin jäämään maahan paikoilleen. Alku meni tosi hienosti, mutta sitten: tuli sellainen kohta missä itse jäin vain seisoskelemaan ja Tami menee väärästä päästä putkea sisälle. Tuloksena siis hyl.

D-kisa (hyppäri): Tämä hyppäri oli nopea, mutta ratana ihan mukavan oloinen. Rataan tutustuessani tiesin, että Tami ei saisi kuumua yhtään radalla tai ei saisi ainakaan tulla yhtään kieltoa, sillä silloin ei olisi mitään mahdollisuutta edes alittaa ihanneaikaa. Tami taas riekkui ennen rataa. Se hoksasi, että kun mie kävelen mun jalka liikkuu ja tarrasi jalkapöytään kiinni koko ajan.. Kun sain sen lopettamaan olikin sitten jo meidän vuoro mennä radalle.. Se siitä koiran hallintaan otosta ennen rataa. En ole ihan varma hiiviskelikö se sen jälkeen kun olin sen jättänyt, sain sen kuitenkin ensimmäisellä käskyllä maahan. Tämä rata oli varmasti viikonlopun kamalin mitä me tehtiin. Tami oli melkeen joka käänteessä hihassa kiinni ja pari kertää kuulin miten se näykkäsi ilmaa.. Sitten se vaan hyöri ja pyöri siinä mun edessä kun yritän sille naama punaisena huutaa, että "eteen". Radalta tuli yksi riman pudotus, kun vedätin liikaa ja sitten kaksi sekunttia yliaikaa ja sijoituksena 3. Olin taas yllättynyt kun aikaa meni niin vähän yli, kun se rata ei ollut mikään sujuva.

C-kisa (agilityrata): Rata oli ihan kivan oloinen, toisessa päässä vaan oli yksi sellainen paha paikka, missä koira saattoi hyvinkin helposti mennä putkeen väärästä päästä. Tami riehui taas lähdössä, väsymys varmaan painoi jo koiraakin, mutta jäi silti ekalla käskyllä maahan. Kolmannella esteellä meille tulikin sitten kielto, kun Tami jää haukkumaan hypylle, ei taaskaan mitään teitoa mitä eteneminen on. Tämäkin rata oli taas sellaista pyörimistä jos ikinä vain mahdollista Tami pyöri tässä enemmän entä edellisessä radassa (eteni ehkä kaksi estettä sujuvasti kun taas alkaa pyörimään). Putki kohdan otin rauhassa ja koira kuunteli mun käskyjä siinä paikassa hyvin (tai sanotaanko, että ei voinut olla kuulematta kun kiljuin sille naama punaisena, että "tähän";)). Vaikka tämä rata oli hirveetä pyörintää, silti vain 0,50 sekunttia yliaikaa, luokkavoitto ja kerhonmestaruus kultaa:) 

Kokonaisuudessa radat oli kyllä ihan hyviä paitsi jos niissä ei olisi sitä "muttaa";) Viikonloppuna parhaiten onnistuttiin lähdöissä ja eniten petyin pujotteluun. Tai siis Tami osaa niin hienosti hakea sen alun, mutta nyt ei sitten toiminu sekään ja ekalta radalta se kielto tuli sitten mun "varmisteluista". Eteneminen kans toinen pettymys sitä nyt kun ollaan reenattu ja se meni niin hyvin.

Onnittelut vielä koutsi Lauralle ja ihanalle Tuutikille kahdesta nollasta!:D Kyllä se agirata nollakin sieltä vielä tulee! Ja kiitos kun jaksoit kuunnella mun kitinää radan reunalla, kun avustit ratojen kanssa ja tsemppauksesta! :)