Tänään siis kisailimme kotikisoissa Rovaniemellä. Nyt kun pahin ketutus on mennyt ohi, voin ehkä kirjoittaa tekstiä jonka joka toinen sana ei ole vattu..

Eli ensimmäinen rata oli alusta lähtien katastrofi.. En ollut ehtinyt vielä varautua, että tämä oli se rata missä me lähdettiin ekana. Hain Tamin vain äkkiä, otin muutaman kerran katsekontaktia ja sitten radalle. Kuten arvata saattaa Tamilla ei ollut aikomustakaan jäädä lähtöön. Loppu viimein kun yritin saada Tamia jäämään se hyppäsi ekan esteen yli. Siinä hetken mietin, että kutsunko takaisin vai lähdenkö menemään. Päätin lähteä menemään sillä koira oli siinä mielentilassa, että en olisi saanut sitä jäämään lähtöön ollenkaan. Alku olikin ihan sujuva ja keppien syöttö sujui ongelmitta. Sitten tuli ensimmäinen rima alas. Tämä oli aika kummallista nimittäin Tami tiputtaa hyvin harvoin rimoja. Sitten ohjasin taas vaihteeksi yhden aidan ohi. Saldona oli jälleen 10.

Toinen rata ei ollut sitäkään parempi. Olin lämmittelyesteillä harjoitellut jäämistä siellä sujui ongelmitta. Ennen starttia kerkesin ottaa Tamilla seuraamista, katsekontaktia ja harjoiteltiin sitä, että otin siltä remmiä pois ja se pysyi istumassa jne. Lähtöön kun pääsimme Tami aloitti taas sen hirveän riekkumisen.. mutta sain kuin sainkin sen jäämään lähtöön! Kun käännyin katsomaan koiraa se oli noussut istumaan (olin jättänyt maahan) ja ehkä liikkunutkin hieman. Siinä taas mietin että käynkö palauttamassa maahan, mutta en käynyt.. Jälleen keppien syöttö onnistui ongelmitta vaikka tuota kulmaa ei olla treenattu. Siteen keppien jälkeen Tami hyökkäsi käteen kiinni.. Sitten ohjasin taas aidan ohi.... sitten A:lle olin suunnitellut valssin, mutta jostakin syystä tein norskin ja Tami meni väärälle puolelle... Tarkoittaa sitä, että radalta 15 ja yliaikaa..

Nyt pitää miettiä miten tästä jatketaan.. Ainakin jätetään parit suunnitelmissa olleet kisat väliin ja treenataan. Jos vaikka treenaamisen myötä Tami kokisi valaistumisen ja alkaisi jäämään lähtöön..